A mákos linzer elkészítéséhez a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk úgy, hogy ne melegedjenek fel a hozzávalók, majd folpackba csomagolva berakjuk a hűtőbe 30 percre.
Ezután kinyújtjuk vékonyra, 1-2 mm vastagságúra a tésztát, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Egyenes helyre (tálcára) szedjük ki, hogy ne deformálódjanak.
Ezután hidegen lekvárral összeragasztjuk, tetejére olvasztott étcsokit csorgatunk. Ha a csoki megkötött, zárható dobozba tesszük, hogy puhuljon. Kb. fél nap, és ehető.
Tipp: Lehet úgy is készíteni a tésztát, hogy felébe kakaót, a felébe vaníliás cukrot teszünk, akkor nem kell bele mák.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.