Kivajazunk és lisztezünk egy őzgerinc formát. A joghurtot elkeverjük az olajjal. A tojásokat a cukorral simára keverjük, majd majd beledolgozzuk az olajos joghurtot, hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a citrom levét is.
A másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat , a lisztet, a mákot valamint az áfonyát, a cseresznyét és az apró kockára vágott csokoládét és a sütőport.
A lisztes keveréket apránként beleforgatjuk a joghurtos masszába. A tésztát beleöntjük az előkészített formába, és a 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e. A sütőből kivéve, rácsra fektetve hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Tipp :keverjünk össze egy pohár joghurtot 1-2 ek mézzel,és ezzel kínáljuk ,a mákos püspök kenyeret .Nagyon egészséges tápláló reggeli a gyerekeknek is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.