- A húst és a zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A fehérpecsenyét vékony csíkokra vágjuk. A gombát és a paradicsomot negyedeljük, a hagymát és a jalapeno paprikát karikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot pedig lereszeljük.
- Vastag falú serpenyőben felhevítjók az olívaolaj felét. Ha forró, beletesszük a húst, megsózzuk és megszórjuk fekete és cayenne borssal. Közepes lángon süstjük kb. 4-5 percig. (Ha a hús túl sok levet engedne, leöntünk belőle.) Ha kész, kivesszük a serpenyőből és lefedveállni hagyjuk.
- Az olívaolaj másik felét a serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lilahagymát és a gombát. Közepes lángon pirítjuk. Amikor a gomba egy kicsit összeesik, hozzáadjuk a jalapeno felét, a paradicsomszószt és a folyékony füstöt. Ha felforrt, hozzáadjuk a koktélparadicsomot és a petrezselymet, és kb. 4-5 percig főzzük.
- Előveszünk egy másik serpenyőt, és kis lángon megmelegítjük a kukoricatortilla mindkét oldalát. Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg!
- A meleg kukoricatortillát egy vágódeszkára tesszük, teszünk a raguból a közepére, megszórjuk a cheddar sajttal, majd összehajtjuk. Visszatesszük a serpenyőbe, és közepes lángon megpirítjuk mindkét oldalát.
- A kész quesadillákat kettévágjuk, megszórjuk cheddar sajttal, és a maradék jalapeno paprikával díszítjük. Mellé tejfölt kínálunk.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)