A marinált cukkinihez összeöntjük az olajat és a fehérbor ecetet, megsózzuk, megborsozzk és felforraljuk. Beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és 5 percig főzzük. Ezután hozzadjuk a megmosott, kis darabokra vágott cukkinit és tovább főzzük 4 percig. (A főzési időket tartsuk be, hogy ne főzzük szét a cukkinit!) Levesszük a tűzről, beletesszük az oreganót.
A cukkinit szűrőkanál segítségével az üvegbe töltjük, a végén rámerjük a forró levet. (Előtte keverjük meg, hogy olaj és ecet is egyformán kerüljön a cukkinire).
Az üvegeket lezárjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk. (A hőkezelés és az olaj elegendő a marinált cukkini tartósításához. Sem tartósítószer, sem száraz vagy nedves dunsztolás nem szükséges!)
Jól behűtve fogyasszuk, előtte szűrőn keresztül öntsük le és fogjuk fel az olajos-fehérbor ecetes levet: kiválóan használható húsok pácolásához, vagy akár friss salátákhoz dresszingként.
Megjegyzés
Nemcsak savanyúságként, de előételként (grissinivel, sonkával, grillezett sajttal) is remek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.