Elkészítés: Az aprított fokhagymát, a harissát, valamint a paradicsomkonzerveket, a koriander nagy részét (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz), a citromok reszelt héját és facsart levét, valamint a sáfrányt turmixoljuk össze. Öntsük egy magasabb falú serpenyőbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük fel a serpenyőt a tűzhelyre, forraljuk fel a fűszeres paradicsomszószt, majd adjuk hozzá az alaposan megmosott, megsikált fekete kagylókat, és dupla réteg alufóliával szorosan fedjük le.
A toast kenyeret pirítsuk meg. A szárított paradicsomot az olajjal és a fokhagymával együtt aprítógépben pürésítsük, az így kapott gyors tapenáde-dal kenjük meg a pirítósokat.
A kagylók kb. 10-12 perc alatt elkészülnek. Akkor jó, ha már kinyíltak. Szórjuk meg a maradék friss korianderrel, és a pirítóssal tálaljuk mélytányérban, hogy a fűszeres szószt is kikanalazhassuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.