A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval, ha habosodik, hozzáadjuk a cukor felét és kemény habot verünk belőle. A tojássárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral, és 2 kanál vízzel majd hozzáadjuk a kakaóport ezzel is jól kikeverjük. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a narancs héját és összekeverjük.
A tojásfehérje hab negyedét beleforgatjuk a piskóta tésztába fellazítjuk a tésztát, jól összekeverjük, majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulattal beleforgatjuk a masszába. A sütőt 180 c előmelegítjük. Egy 24 cm torta formának az alját kikenjük olajjal és kibéleljük sütőpapírral belesimítjuk a piskóta tésztát betoljuk a sütőbe 20-25 percre. Tű próbával ellenőrizzük, hogy meg sült -e a tortánk.
Amíg sül a torta addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával, és a levével. A tejszínt felverjük habbá és összekeverjük a citromos mascarponéval, de a tejszínből kb a felét meghagyjuk a díszítéshez.
A kihűlt tortát 3 korongra vágjuk. Az első lapot egy tortatartóra vagy tányérre helyezzük megkenjük krémmel, majd rátesszük a következő lapot, szintén megkenjük krémmel és beborítjuk a harmadik lappal. A maradék tejszínhabot egy habzsákba rajkuk és habrózsákkal kidíszítjük a torta tetejét. Végezetül megszórjuk a kész tortát csokoládé lapokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.