A tésztához a kekszet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mascarponét, a kakaót és az étcsokoládét alaposan összekeverjük.
Hozzá adunk a meggybefőtt levéből annyit, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Evőkanállal csípünk a tésztából, tenyerünkben kilapítjuk és marcipángolyót teszünk a közepébe, majd golyót formázunk belőle. Ezután megforgatjuk a csokidarában. Így elkészítjük a tészta egyik felét.
A golyókat tálcára tesszük és egy éjszaka a levegőn hagyjuk száradni.
A tészta másik felét meggyel töltjük meg, majd ezeket a golyókat a színes darában forgatjuk meg. Ha kész, tálcán pihentetjük egy éjszaka.
Másnap kisméretű minyon papírokba helyezzük és úgy tálaljuk.
Megjegyzés
Praktikus vendégváró sütemény, mert ünnepek előtt jóval hamarabb elkészíthetjük, mert jól fagyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.