A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral, a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot, majd végül a darált diót.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk, és 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével (ha szükséges, megcukrozzuk). Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral, majd elsimítjuk rajta a krémet. A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.
Megjegyzés
Ezt a süteményt a családom elnevezte mascarponés-diós álomnak, mert a diós piskóta könnyedsége, a mascarpone krém és a sárgabarack pikánssága fantasztikus ízharmóniát kölcsönöz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.