Egy serpenyőbe öntjük a szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot. Alacsony lángon összefőzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kb. 0,5 dl vizet. Egészben beletesszük a megtisztított újhagymákat. Pároljuk 3-4 percig, majd kiszedjük, és félretesszük.
A csirkemellet felszeleteljük, és kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Egy szelet csirkemell egyik oldalára 2 szál párolt újhagymát helyezünk, és feltekerjük a húst, és fogvájóval rögzítjük.
A maradék mártást visszatesszük a tűzre, és besűrítjük a 3 evőkanál vízzel kikevert keményítővel.
Grillen vagy grillserpenyőben (ha serpenyőben készül, akkor kevés olajon közepes hőfokon megsütjük a csirketekercseket. Közben a szósszal kenegetjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Megjegyzés
Ha marad, akkor mindenképpen a szószt tálaljuk a hús mellé, mert minden cseppért kár!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.