A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét (1-1,5 cm mélyedést vágunk.)
A filét bekenjük a grill fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
A közepénél a csirkemellet hosszában ketté vágjuk. 10-15 percig pihentetjük. Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott kockasajtot, lila hagyma karikát, illetve szárított paradicsomot, mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet.
Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a bort. A hús mellé rakunk két három karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsom karikát.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a szafttal meglocsoljuk. Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, addig hagyjuk a sütőben, ameddig egy kis színt kap a csirke, illetve ráolvad a mozzarella.Rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom. A zöld fűszerek variálhatóak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.