A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon serpenyőben megdinszteljük. Rátesszük a nagyjából összevágott medvehagymaleveleket, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és összeforgatjuk.
Egy másik edényben feltesszük főni a felkockázott burgonyát a leveskockával és sóval. Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, és anélkül, hogy leszűrnénk, hozzátesszük a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozzuk.
Visszatesszük a tűzre, ha szükséges, felöntjük egy kevés vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk őrölt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejszínt.
Végül a levest tányérba szedjük, és megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal.
A pürésített krumplitól elég sűrű lesz, de ha valaki úgy szereti, akkor étkezési keményítővel vagy liszttel sűrítheti még. Különleges ízű, finom leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.