A meghámozott, finomra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, felaprított medvehagymát, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra kockázott burgonyát, és az egészet megsózzuk. Felöntjük 8 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Ezután botmixerrel pürésítjük a levest. A tejszínt simára keverjük egy merőkanálnyi levessel, majd a többihez adjuk, és felforraljuk. Tálalásig melegen tartjuk.
A túrógolyóhoz összedolgozzuk az áttört túrót a tojással és annyi búzadarával, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Megsózzuk, megborsozzuk, azután a hűtőbe tesszük 45 percre. Nedves kézzel 8 db golyót formázunk a masszából, és lobogó, sós vízben kifőzzük azokat. Ezekkel, egy kevés felaprított medvehagymával és az apróra kockázott kápiapaprikával megszórva tálaljuk a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.