A medvehagymát és a csalánlevelet megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk, majd felvágjuk kisebb kockákra. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a medvehagymát és a csalánlevelet, és pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen, majd hozzáadjuk a krumplit és a sárgarépát. Alaposan összekeverjük, ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, sóval és őrölt borssal, majd pár perc után felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és puhára főzzük.
Amikor a krumpli és a sárgarépa puhára főtt, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetve forráspontig melegítjük, majd elzárjuk a gázt, és tálalásig melegen tartjuk.
Egy tojást felütünk, megszórjuk egy csipet sóval, majd villával alaposan összekeverjük. Egy palacsintasütőt kikenünk olajjal, majd beleöntjük a felvert tojást, és megsütjük, mint a palacsintát. Mindegyik tojással így járunk el. Ezután feltekerjük úgy, mint a palacsintát, majd ízlés szerint felvágjuk mindet. Tálaláskor a tányérba merjük a levest, majd ráhelyezzük a tojásmetéltet.
Megjegyzés
A csalán főzés után elveszti a csípősségét, így én szívesen készítek belőle pl. levest. A medvehagmával együtt pedig különösen finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.