A leöblített, lecsepegtetett csalánt durvára aprítjuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és a felhevített vajon megfuttatjuk. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük egy kevés fehér borral, valamint az alaplével. Hozzáadjuk a csalán felét, és lassú tűzön forraljuk kb. 10 percig. Ezután a fűszerekkel ízesítjük.
Az edényt levesszük a tűzről. A levest az 1,25 dl tejszínnel dúsítjuk, majd beleforgatjuk a maradék csalánt, és botmixerrel pürésítjük. Végül adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és egy kevés tejszínnel megcsepegtetve, csalánlevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.