A karalábé leveleit és a sapkáját levágjuk, a belsejét kivájjuk, a szárait és a leveleit felszeleteljük. A medvehagymát 2 levél kivételével felaprítjuk.
Serpenyőben egy kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst és a felkarikázott csilit, és megpirítjuk. Keverőtálba öntjük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a medvehagyma felét és a főtt rizst. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és a felaprított petrezselyemlevéllel, és összekeverjük.
A karalábét megtöltjük a töltelékkel, és egy lábasba állítjuk. Mellétesszük a karalábéforgácsokat és a felaprított leveleket. Felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, és kb. 45 percig főzzük.
Amikor a karalábé már puha, a főzőlébe szórjuk a lisztet, és beleöntjük a tejszínt és a bort. Összekeverjük, felforraljuk, és pár percig főzzük. Tálaláskor a tányér közepére helyezünk egy karalábét, szedünk mellé a szaftból, és medvehagymával díszítjük.
Megjegyzés
A kimaradt töltelékből gombócokat formázunk, és megfőzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.