A karalábét meghámozzuk és egy karalábévájóval vagy erősebb kiskanállal kivájjuk a közepét. A kikapart karalábéhúst félretesszük.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Levesszük a tűzről, és ha már nem túl forró, összekeverjük a darált hússal, és megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A húst a karalábékba töltjük, majd mindet egy széles és lapos fazékba tesszük, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy kb. 2/3-ig ellepje. A főzővízbe tesszük a babérlevelet és a kikapart karalábéhúst, majd fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
A fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk 1 ek finomra aprított kaporral. Alacsony lángon hozzáadjuk a joghurtot, és alaposan összekeverjük, és megsózzuk ízlés szerint. Felforraljuk, és ha túl sűrű, átkanalazunk a karalábék főzőlevéből, és azzal hígítjuk.
Ha megfőtt a karalábé, a mártással körítve tálaljuk. A tetejét megszórjuk friss, aprított kaporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.