A riszt a csomagoláson található útmutatás szerint előfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A kaprot és a hagymát felaprítjuk. A tojást és a rizst a darált húshoz adjuk, és ízesítjük a sóval, a borrsal, valamint a pirospaprikával. Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
A kaprot egy lábasba tesszük, majd belerakjuk a húsgombócokat, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg főnek a húsgombócok, elkészítjük a habarást. A tejfölt kikeverjük 1 dl hideg vízzel és a liszttel vagy a keményítővel. Keveset merünk a húsgombócok levéből, és a habaráshoz adjuk, hogy kiegyenlítsük a hőt. Az egészet csomómentesre keverjük.
Amikor megfőttek a húsgombócok, kivesszük őket a lábasból, és így habarjuk be a mártást. A habarást a forrásban lévő alapléhez öntjük, gyors mozdulatokkal összekeverjük, és felforraljuk. Visszarakjuk a gombócokat, és az egészet összerottyanjtuk. Végül cukorral és ecettel ízesítjük.
Megjegyzés
A kapor csodálatos ízvilágot kölcsönöz az ételeknek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.