Elkészítés: Előkészítetjük a palacsintatésztát, egy kicsit sűrűbbre a szokásosnál. A medvehagymát egy kevés palacsintatésztával összeturmixoljuk, majd a többihez keverjük.
Töltelékhez egy kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, megdinsztelünk. Pirospaprika hozzáadása után megpároljuk rajta a húst, sóval, borssal, bazsalikommal, oreganóval és kakukkfűvel ízesítjük. Végül a sűrített paradicsomot is belefőzzük.
A besamelmártást készítjük utolsónak: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük a tejet. Amikor elkészült, sóval és szerecsendióval fűszerezzük.
A tortaformát kikenjük vajjal, majd az alját belocsoljuk besamelmártással. Az előkészített alapanyagokat a következő sorrendben rétegezzük: palacsinta, töltelék, reszelt sajt, besamelmártás. A végén kevés reszelt sajttal és a parmezánnal szórjuk meg, majd apró vajdarabkákat teszünk a tetejére.
35 percet sütjük 200 fokos sütőben, míg a sajt megpirul.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.