A tojáskrém elkészítésével kezdjük: a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét a medvehagymával összeaprítjuk, a tojássárgáját kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd a két masszát összekeverjük, megsózzuk és félretesszük.
A dagadó mindkét oldalát megsózzuk és -borsozzuk. A dagadó belső felét teljesen beborítjuk sonkaszeletekkel. Rákenjük a medvehagymás tojáskrémet a sonkára, és egyenletesen elterítjük, majdóvatosan feltekerjük. Konyhai kötözővel átkötjük a tekercsünket, egy tűzálló tepsibe tesszük, mellérakjuk a héjas fokhagymát, és a rozmaringágakat.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on, körülbelül 90 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk.
Amikor megsült a hús, kivesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, langyosan szeleteljük. Salátákkal és hagyományos krumplipürével is megállja helyét az ünnepi asztalon.
Megjegyzés
Birkadagadó beszerzése egy kicsit körülményesebb, de ha háztól veszitek a húst, akkor egyszerű dolgotok lesz. Viszont alaposan meg kell fosztani a faggyútól! Így is karakteres íze lesz. Aki ezt nem vállalná be vagy könnyebb beszereznie sertésdagadót, akkor az próbálja ki azzal a receptet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.