Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Medvehagymás tojáskrémmel és serrano sonkával töltött birkadagadó  recept
recept
Bonyolult

Medvehagymás tojáskrémmel és serrano sonkával töltött birkadagadó

120 perc
4 adag
Költséges
2016. 03. 25.

Elkészítés

  1. A tojáskrém elkészítésével kezdjük: a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét a medvehagymával összeaprítjuk, a tojássárgáját kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd a két masszát összekeverjük, megsózzuk és félretesszük.
  2. A dagadó mindkét oldalát megsózzuk és -borsozzuk. A dagadó belső felét teljesen beborítjuk sonkaszeletekkel. Rákenjük a medvehagymás tojáskrémet a sonkára, és egyenletesen elterítjük, majdóvatosan feltekerjük. Konyhai kötözővel átkötjük a tekercsünket, egy tűzálló tepsibe tesszük, mellérakjuk a héjas fokhagymát, és a rozmaringágakat.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on, körülbelül 90 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk.
  4. Amikor megsült a hús, kivesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, langyosan szeleteljük. Salátákkal és hagyományos krumplipürével is megállja helyét az ünnepi asztalon.
Megjegyzés
Birkadagadó beszerzése egy kicsit körülményesebb, de ha háztól veszitek a húst, akkor egyszerű dolgotok lesz. Viszont alaposan meg kell fosztani a faggyútól! Így is karakteres íze lesz. Aki ezt nem vállalná be vagy könnyebb beszereznie sertésdagadót, akkor az próbálja ki azzal a receptet!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell
Recept
Rafinált

Baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell

70 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Spenótos krémmel töltött dagadó tócsnival 
Recept
Bonyolult

Spenótos krémmel töltött dagadó tócsnival 

165 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött dagadó
Recept
Mester

Töltött dagadó

120 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Darált hússal töltött dagadó
Recept
Egyszerű

Darált hússal töltött dagadó

135 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Tojással töltött dagadó
Recept
Bonyolult

Tojással töltött dagadó

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
 Bernadett szerző profilképe

Bernadett

Csirkemájjal és tojással töltött dagadó
Recept
Bonyolult

Csirkemájjal és tojással töltött dagadó

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Veronika szerző profilképe

Szabó Veronika

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.