Elkészítés: Elsőként körülbelül 1 órával a készítés előtt vegyük ki a tojásokat a hűtőből, és tegyük 2 külön edénybe a tojássárgáját és a tojásfehérjét.
Majd fogjuk a szuflé tálkákat, kenjük ki alaposan vajjal, és szórjuk meg liszttel, hogy az edény minden oldalára jusson. Aztán gyújtsuk be a sütőt, 220 fokra állítva a hőmérsékletet.
Elsőként a tojások fehérjét lazán verjük fel lágy habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény és fényes hab nem lesz belőle.
Közben takaréklángon tegyünk oda egy lábosban kevés vizet, rá egy kis edényt, amibe beletörjük a tábla csokit, és hagyjuk, hogy szépen olvadozzon. Amikor megolvadt, vegyük le a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, aztán kézi habverővel adjuk hozzá a 2 tojás sárgáját. Itt mondom el, hogy várjuk meg, amíg az olvasztott csoki kihűl, különben összerántja a sárgáját, és rántottás csoki lesz az eredmény (anno francia csokitortánál már megjártam vele!)
Szóval keverjük össze alaposan a csokit és a sárgáját, tegyük hozzá a kikapart vaníliarúd belsejét.
Aztán jön a trükkös rész. Fogjuk a habot, és evőkanalanként adagoljuk a csokis krémhez úgy, hogy csak finoman összeforgatjuk, nehogy összetörjön a hab. Ez nagyon lényeges momentum, különben a felfújt nem fog felemelkedni, hanem összeesik.
Végül az edénykék háromnegyedéig szedjünk csokihabot, majd toljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe.
16-18 percig süssük (közben TILOS nyitogatni a sütőajtót, mert a felfújt összeesik!!!)
A tálalást nagyon gyorsan kell csinálni, a felfújt az az étel, amit azonnal kell fogyasztani, pár perc várakozástól a csodás hab összeesik. A sütőből kivéve a már előre kikészített porcukorral hintsük meg, mellé lehet tenni díszítésként 1-1 szem olvadt csokoládéba mártott epret, és már fogyaszthatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.