A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük 6 dkg porcukorral. Ezután a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral. A fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 1 cm vastagon elterítjük, majd forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, üresen oda-vissza tekerjük néhányszor. Levesszük a sütőpapírt, majd feltekerve hagyjuk kihűlni.
A mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a habtejszín és a cukrot, és robotgéppel felverjük. A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém kétharmadával, rátesszük a feldarabolt vagy egész eperszemeket és néhány darab mentalevelet, majd feltekerjük.
A maradék krémet elfelezzük, az egyiket a likőrrel, a másikat az epersziruppal ízesítjük, majd felváltva a tekercs külső részére kanalazzuk. Eperszelettel és mentalevéllel díszítjük. Hűtve tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.