- Az olajat közepes lángon felhevítjük egy nagy, vastag falú lábosban. Beletesszük a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és 10 percig sütjük, vagy amíg üvegessé nem válik. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a levesalaplét, az átöblített és leszűrt vesebabot, a paprikát, a sót, az oregánót és a csilit. Felforraljuk, majd 5 percig sütjük lassú tűzön.
- Botmixerrel simára turmixoljuk a keveréket, majd beletesszük az átöblített és leszűrt fekete babot, és további 15 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik, és a fekete bab alaposan átmelegszik. Tejföllel és a tetejére szórt avokádókockákkal, belefacsart zöldcitromlével, rászórt összezúzott kukoricachipsszel, vékony szeletekre vágott vörös csilivel és korianderrel kínáljuk.
Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2016