Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd beletesszük a negyedekre vágott koktélparadicsomot és a babérleveleket. Egy kicsit hagyjuk őket együtt karamellizálódni, amíg a paradicsomok is engednek egy kis levet.
Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy a húst ellepje. (Ha túl sűrű, később még higíthatjuk vízzel.) Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket. (Jobb ha többször fűszerezzük inkább, mert ha bele kerülnek a konzervek, kicsit édes íze lesz.) Fedőt teszünk rá, és ameddig a csirkemell meg nem puhul, pároljuk.
Hozzáadjuk a bolognai mártást, 1-2 percig főzzük, majd mehet bele a mexikói konzerv is a vörösbabbal és a kukoricával.
A sós vízben kifőzött, leszűrt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz és jól összekeverjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.