A molnárkalács elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejjel simára keverjük.
A csomómentesre kikavart tésztához hozzáadjuk a tejfölt és a zsírt, és alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés szénsavas ásványvízzel hígítjuk, ugyanis a palacsintatésztánál picit sűrűbb állagot kell kapjunk.
A kész tésztát a molnárkalács készítéséhez való sütővassal, ostya- vagy tallérsütővel sütjük. A sütővasat felforrósítjuk, egyszer vékonyan kizsírozzuk. Ezt a műveletet végezhetjük egy darab szalonna segítségével is. A forró sütővasra helyezünk egy kanál tésztát, összecsukjuk és tűz fölött pár perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a hagyományos, borsodnádasdi molnárkalács!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.