A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és egy tepsibe tesszük. A padlizsánokat megmossuk, és szintén a tepsibe helyezzük. Ezután 175 fokon a paprikákat 30, a padlizsánokat 45-60 percig sütjük.
A feldarabolt hagymát és a fokhagymát aprítógéppel pépesítjük, majd hozzáöntjük a citromlét és az olívaolajat. Megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összeturmixoljuk.
A megsült és kissé kihűlt paprikáról és a padlizsánról lehúzzuk a bőrét, és összezúzzuk a húsát. Összeturmixoljuk a hagymapéppel, végül belekeverjük a tejfölt és a majonézt. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Ez egy nagyon finomra pürésített változat, mert van, aki nem szereti, ha darabos a padlizsán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.