A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük őrölt fahéjjal. Egy lábasba tesszük, megpároljuk, majd kihűtjük. A pudingport hozzákeverjük.
Egy 23x38 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát ketté vágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk zsemlemorzsával és az almát elegyengetjük rajta.
A másik darab tésztát is ketté vágjuk. Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük. A tésztát hosszában bevagdaljuk.
A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük. Így szép rácsos lesz a tésztánk teteje.
Felvert tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.