A narancsokat forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, és lereszeljük a héjukat. A vajat habosra keverjük a cukorral, a sáfránnyal, a narancshéjjal és a tojásokkal, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát adagonként áthajtjuk egy süteményformázó előtéttel ellátott húsdarálón, és a csíkokat a kívánt méretre vágjuk, illetve hajlítjuk. A sütiket sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük, majd a lapos nyílású előtéttel készített darabokat kb. 10 perc, a vastagabb hengereseket vagy csillag keresztmetszetűeket kb. 12 perc alatt világosra sütjük.
Megjegyzés
Az alapsütit felturbózhatod, ha 30 dkg liszthez 20 dkg őrölt diót, mogyorót vagy mandulát adsz.
A tésztát narancshéj helyett őrölt fahéjjal vagy vaníliarúd kikapart belsejével ízesítheted.
A lapos tésztacsíkokat kb. 2 cm hosszú darabokra vágva süsd meg. Közben forralj fel egy kevés ribizli- vagy málnazselét, és főzd kb. 5 percig. Miután kissé lehűlt, kend meg vele minden második süti alját, és ragaszd össze ezeket a kenetlenekkel.
Recept és fotó: GEFU / TrendXpress
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.