A narancsos-étcsokis zabkeksz elkészítéséhez a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a tápióka keményítőt és az útifűmaghéjat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott étcsokoládét.
A vajat megolvasztjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne melegítsük fel túlságosan. A tojást hozzáadjuk a langyos vajhoz, és villával felverjük. (Vigyázzunk, ha a vaj túl meleg, összekapja a tojást!) Végül elkeverjük benne a lereszelt narancshéjat is.
A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, egy ragacsos masszát kapunk, amiből evőkanállal golyókat formálunk. A zabkekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A tetejüket kicsit lelapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes narancsos csokis zabkeksz:
Megjegyzés
Kb. 20 darab keksz készül a megadott mennyiségből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.