A mézes tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot és a fahéjat összemorzsoljuk a vajjal (margarinnal). Hozzáadjuk a mézet és a tojást, majd sima tésztává gyúrjuk. A cipót letakarva szobahőmérsékleten 15-20 percet pihentetjük.
A tésztát lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk. Először kivágunk belőle az alagútformánk (kenyérforma) méretével megyegyező lapot. A maradék tésztából fenyőfa alakú kiszúróval kb. 15 darab formát szúrunk ki.
A darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 170 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt fenyőfákat ötösével, kevés baracklekvárral összeragasztva egymásra rétegezzük. Az alagútformát fóliával kibéleljük.
A parféhoz gőz fölött csípősre melegítjük (amikor beledugjuk az ujjunkat, csíp) a tojássárgáját a cukorral, majd kihülésig habbá verjük. Beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, a narancs héját, végül a hideg narancslében megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
A parfét a kibélelt alagútformába töltjük, az összeragasztott fenyőfákat fejjel lefelé szorosan egymás mellé belenyomjuk.
Eligazítjuk rajta a kérmet, néhányszor az asztalhoz ütögetjük, hogy ne maradjon benne levegő. Befedjük a mézes lappal, majd a hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálaláskor narancsszeletekkel díszítjük.
Megjegyzés
Parfét készíteni nem olyan nehéz mint amilyennek a neve láttán tűnik. Egyszerű és isteni finom, édes, krémes csoda! Ez a recept csupa izgalom amíg az ember fel nem tálalja és meg nem győződik a tökéletes végeredményről, gondolok itt a kis karácsonyfákra az alagút közepén. Aki szereti a kihívásokat, szeretné elkápráztatni a családot és a barátokat az bátran próbálja ki! Biztos siker!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.