A lisztből, a vajból, a tojássárgájából, a porcukorból, a vaníliás cukorból a felfuttatott élesztővel tésztát készítünk, összegyúrjuk.
A tésztát sütőpapírral fedett 20x30 cm-es tepsibe nyomkodjuk szép egyenletesen. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megkelt süteményt a forró sütőben kb. 20 perc alatt halvány sárgára sütjük.
Közben a tojásfehérjéket a cukorral, egy csipet sóval és 1 evőkanál citromlével jó kemény, fényes habbá verjük. Az elősütött sütemény tetejét még forrón megkenjük baracklekvárral, a tetejére simítjuk a citromos-cukros tojásfehérjehabot. Megszórjuk a pörkölt dióval.
Egy kisebb kanállal a baracklekvárt csíkokban felvisszük a tetejére is. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 140 fokra, és a süteményt visszatoljuk. Addig sütjük, vagy inkább szárítjuk, amíg a hab megszilárdul, és szép színt kap (kb. 15 perc).
Hétvégi süteményünk, könnyű habos, friss házi baracklekvárral készül. Anyósom receptje volt, egy kicsit felturbózva. Mennyei finom sütemény. Sok szeretettel ajánljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.