A tészta hozzávalóit a zsír kivételével összegyúrjuk, majd hagyjuk 30 percet pihenni. A idő leteltével elfelezzük, az egyiket elkezdjük nyújtani, minden irányban, óvatosan húzogatva. A végeredménynek papírvékonyságúnak kell lennie, és kb. 50x60 cm-es téglapnak. Bekenjük zsírral, majd szorosan feltekerjük a rövidebb oldal felől. Minden egyes tekerésnél meghúzzuk a tésztát.
A tészta másik felével ugyanígy járjunk el, de az előző hengeren folytassuk tovább a feltekerést. Így kapunk sűrűbb, több rétegű leveles tésztát. Lefóliázzuk és minimum 5 órát a hűtőben pihentetjük.
Megfőzzük a vaníliapudingot a tasakon található utasítás szerint. Ha kihűlt összekeverjük a túróval, a narancshéjjal és a mazsolával.
A hideg tésztát 1-1,5 cm vastagra szeleteljük, a szeleteketet egyenként a kezünkbe vesszük, és az ujjunkkal belülről kifele toljuk, hogy tölcsér alakot kapjunk. Ebbe tesszük a tölteléket. Vigyázzunk, hogy ne töltsük túl! A finoman összenyomkodjuk.
A behajtott résszel lefele fordítva, a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb elhelyezzük a kagylócskákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon (alul -felül sütés), 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcokorral megszórjuk.
Megjegyzés
Őshonos, kagyló formára hajtogatott, leveles töltött tészta. Santa Rosában 1818-ban készítették először egy kolostorban. Nem egyszerű,de megérte neki állni! Fantasztikus desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.