Serpenyőben felolvasztunk 2 dkg vajat, és kevergetve aranybarnára pirítjuk rajta a morzsát. A megtisztított és megmosott póréhagymát kb. 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A leöblített friss kakukkfű levélkéit finomra vágjuk, a sajtot durvára reszeljük.
A serpenyőt a morzsa kiszedése után kitöröljük, és felolvasztjuk benne a maradék 3 dkg vajat. Rádobjuk a pórét és a kakukkfüvet, majd közepes tűzön dinszteljük kb. 5 percig. Fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát a csomagolásán olvasható leírás szerint kifőzzük.
A pórét felöntjük a borral, és közepes tűzön, fedő nélkül kissé sűrűbbre főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk, majd közepes tűzön, fedő nélkül besűrítjük kb. 3 perc alatt. Végül beleforgatjuk a sajt felét, és gyenge tűzön felolvasztjuk. A szószt megsózzuk, megborsozzuk, és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A leszűrt tésztát 1,5 dl főzővízzel együtt a sajtszószhoz adjuk. Jól összeforgatjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és fedő alatt, gyenge tűzön hagyjuk szétolvadni 3-4 perc alatt. A vajas morzsával megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.