Egy gömbölyű aljú tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a mandulát, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, és félretesszük.
Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk. A tésztánkat egy frissen tartó fóliával letakarjuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a mázat. Egy fél tojásfehérjéhez teszünk annyi eritritet vagy xililtet, amitől egy sűrű cukormázat kapunk. A mázat egy nagyon vékony lyukú nyomózsákba, vagy papír tölcsérbe töltjük majd, és megrajzoljuk a kisült mézeseket.
A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük, és foylamtosan alul-fölül lisztezve, fél cm vastagságra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk ki a tésztából, amiket papírozott tepsire teszünk. Nem kell nagy távolságot hagyni a formák között, nem nőnek nagyra!
A mézeskalácsokat 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 percig sütjük. Ahogy kisültek, a tepsit egy deszkára helyezzük és azonnal elkezdjükdíszíteni a még forrósüteményeket. 10-15 perc múlva már csomagolhatóak is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.