A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk. A tésztát ezután, enyhén lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk: kör alakokat a töltött kalácshoz, csillag alakokat a díszítéshez. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A kisült mézeseket tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
A finomlisztet, a porcukrot és a vanília aromát eyg lábasban összekeverjük, majd a tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk a margarint.
A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a krémmel: egy kör alakú tészta, krém, és a tetejére megint egy kör alakú tészta.
Egy lábasban vizet forralunk, és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a tojásfehérjét. Gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Akkor van készen, ha tejfölszerű az állaga. A mézeskalácsok tetejét ezzel a szép fehér mázzal megcsurgatjuk, vagy egy habzsákba vagy zacskóba töltve "megírjuk".
Mikor a máz kezd megszilárdulni, akkor a mézeskalács csillagokkal, cukorgyönggyel díszítjük a süteményünket.
Megjegyzés
Saját recept, saját ötlet, amely az ünnepi asztal dísze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.