A száraz anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben.
A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és margarinnal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert igen hirtelen megsül, kb. 15 perc alatt. A sütések között nem kell újrakenni a tepsit, legfeljebb ha jónak látjuk, egy kicsit belisztezhetjük.
A kisült és kihűlt mézeskalácsokat a porcukorral krémesre kevert tojásfehérjével díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.