A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk legalább 5 percre. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és a belsejét késsel kikaparjuk. A tejszínt az 5 dkg cukorral, a vaníliarúddal és a kikapart velővel együtt felforraljuk, majd gyenge tűzön főzzük kb. 15 percig. Ezután levesszük a tűzről, és a vaníliarudat eltávolítjuk.
A kinyomkodott zselatint a forró tejszínes masszához adjuk és feloldjuk, de már nem forraljuk. A masszát 4 db hideg vízzel kiöblített kb. 1,25 dl-es formába töltjük, majd a hűtőbe tesszük legalább 6 órára, de inkább egész éjszakára.
Az átválogatott, megmosott és lecsepegtetett szederből kimérünk 15 dkg-ot, és pürésítjük. A pürét átpasszírozzuk, és 1-2 tk cukorral édesítjük.
A formákat rövid időre forró vízbe merítjük, majd a tartalmukat tányérokra borítjuk. Végül a panna cottákat meglocsoljuk a pürével, és a maradék szederrel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.