A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk és addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk.
A cukkinit lobogó vízben 10 percig főzzük, majd vékonyra felkarikázzuk.
Egy jénai tálat kivajazunk (használhatunk kókuszolajat, vagy olívaolajat is), a cukkini felét belerakjuk, majd leöntjük a paradicsommártással. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és 2 ek reszelt sajttal.
A tetejére rakjuk a maradék cukkinit, megszórjuk bőségesen reszelt sajttal, szerecsendióval, és vajdarabkákat teszünk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Megjegyzés
Tálaláskor a tetejére friss petrezselymet vagy metélőhagymát szórhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.