- A ricottatorta elkészítéséhez a száraz kenyeret nagyobb darabokra tépkedjük. Benyomkodjuk egy pizzaformába vagy kisebb tepsibe, és jól megkenjük olívaolajjal.
- Egy tálban összekeverjük villával az áttört ricottát és a reszelt parmezánt, valamint a zúzott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a nyers tojásokat, ízesítjük sóval, borssal. Felaprítjuk a zöldfűszereket, és azt is belekeverjük. Ezt a keveréket öntjük a kenyérre, majd befedjük a vékonyra szeletelt paradicsomokkal.
- A torta tetejét átkenjük kevés olívaolajjal, megszórjuk szárított oregánóval, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 35-45 percig sütjük.
- Csak akkor vesszük ki a formából, amikor teljesen kihűlt. Szeletekre vágva, hidegen tálaljuk. Zöldsalátát kínálhatunk mellé.
Mindmegette tipp: A friss helyett használhatunk szárított fűszereket is, ízlés szerinti mennyiségben.