A lazacot megmossuk, egy tányérba tesszük és ráfacsarunk néhány csepp citromlevet.
A bőrével lefele konyhai papírtörlőre tesszük, meghintjük sóval, kaporral.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, hozzá teszünk 2-3 citromkarikát, majd kérgesítjük a lazacot: először úgy helyezzük a serpenyőbe, hogy a bőrös része legyen alul.
A lazacot egy percig pirítjuk, majd megfordítjuk. A másik oldalát is egy percig sütjük, majd egy gyors mozdulattal visszafordítjuk a bőrös oldalára.
Öntsük fel zöldségapalé egyik felé, majd lefedve pároljuk 5-6 percig. Az elpárolódott folyadékot pótoljuk. Tányérra helyezzük a lazacot, meglocsoljuk a szafttal, majd rizzsel illetve párolt sárgarépával kínáljuk.
Megjegyzés
Húsvétkor gondoljunk azokra is, akik diétáznak. Nekik ajánlom a párolt lazacszeletet, és természetesen mindenkinek, aki szereti a könnyed fogásokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.