A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, a csumájukat eltávolítjuk, és megtöltjük a fokhagymás pástétommal. A paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és megtöltjük a fűszeres pástétommal.
A zöldségeket egy nagy serpenyőbe tesszük. Az édesburgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, és a zöldségek mellé rakjuk. Megfűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal, majd meglocsoljuk egy kevés olíavaolajjal. Alufóliával letakarva a 180 fokra előmelegített sűtőbe toljuk, és 30 percig sütjük.
A fóliát eltávolítjuk a serpenyőről, és megszórjuk a zöldségeket a lereszelt sajttal. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, további 15 percre visszatoljuk a serpenyőt, majd ezután grill fokozaton addig sütjük a zöldségeket, amíg a sajt rápirul a tetejükre.
Tálaláskor salátaleveleket halmozunk a tányérra, és elrendezzük rajta a sült zöldségeket.
Megjegyzés
Már régen mutattam töltött zöldségeket, íme egy újabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.