A krumplikat alaposan megmossuk, előfőzzük. A paprikák és a paradicsomok tetejét levágjuk, félretesszük. A paprikák magházát eltávolítjuk, a paradicsomok belsejét kikaparjuk.
A paradicsomok húsát felaprítjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a krémeket, a tojást, az aprított hagymát, fokhagymát, csilit és bazsalikomot. Ízlés szerint megfűszerezzük, végül összekeverjük.
Egy kiolajozott serpenyőbe rakjuk a paprikákat és a paradicsomokat, majd megtöltjük a masszával. Melléhelyezzük a krumplikat, megsózzuk, megborsozzuk. Alufóliával letakarjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.
A sajtot lereszeljük, a serpenyőről eltávolítjuk az alufóliát, és a zöldségekre szórjuk a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, majd 5 perc után átkapcsolunk grillfokozatra, és a sajtot rápirítjuk.
Tálaláskor mindenből szedünk a tányérra, a paprikákra és a paradicsomokra visszatesszük a kalapjukat, és bazsalikommal díszítjük.
Megjegyzés
Szeretem a töltött zöldségeket. Hogy ne unjam meg, variálom. Most kétféle krémet használtam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.