A meghámozott burgonyát és paszternákot durvára daraboljuk. A megtisztított hagymát felkockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.
A szalonnaszeleteket fazékban ropogósra kiolvasztjuk kb. 5 perc alatt. A pörcöt kiszedjük és darabokra tördeljük. A vajat a kiolvadt szalonnazsírral együtt felhevítjük, majd megpirítjuk benne az előkészített hagymát, fokhagymát, burgonyát és paszternákot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük az alaplével, felforraljuk, és a zöldségeket puhára főzzük kb. 20 perc alatt.
A levest az edényben botmixerrel finomra turmixoljuk, majd a tejszínnel dúsítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a szalonnapörcöt.
Felhevített serpenyőben a tökmagot zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Végül a levest tálalás előtt megszórjuk a tökmaggal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.