A pázmándi gombócgulyás elkészítéséhez az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, végül a kockára vágott sertéscombot. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, babérlevéllel.
Közben a burgonyát külön megfőzzük, áttörjük, majd sóval, szerecsendióval ízesítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást és annyi liszttel, amennyit felvesz. Összedolgozzuk, és gombócokat formálunk belőle.
Közben a félig megfőtt húshoz hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket. Mikor majdnem puha a hús, beletesszük a gombócokat. Szép lassan felfőzzük, majd a tejföllel elkeverünk 1 evőkanál lisztet, és vízzel hígítva óvatosan beleöntjük a levesbe.
Összeforraljuk, és amikor kész, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.