A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben aldentére főzzük.
Miközben fő a tészta, felaprítjuk a bacont (1-2 cm-es négyzetekre), majd olaj és bármilyen zsír nélkül megpirítjuk. Amikor már üveges, levesszük a tűzről.
A 2 dl tejszínhez hozzáadunk 1 db tojást, majd egy csipetnyi sóval és borssal ízesítsük, jól megkeverjük, végül belereszeljük a parmezán sajtot.
Amint elkészült a tészta, leszűrjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáöntünk 2 teáskanálnyi olajat. Feltesszük a tűzre, megkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínes keveréket és a bacont.
Folyamatos kevergetés melett (tényleg folyamatosan keverjük) pár perc alatt készre főzzük.
A tészta akkor jó, ha már összesűsűsödött rajta a tejszínes keverék annyira, hogy nem folyik le a tésztáról. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Ez volt az első tésztareceptem, (ami a szívem csücske, mert Olaszországban már ettem egy hihetetlenül finomat - hazánkban és a környező országokban is sokszor rendeltünk, de nem igazán nyerte el a tetszésünket), és azt kell mondjam, hogy igen-igen jól sikerült, eltalálva a megfelelő arányokat. (Párom kérte, hogy olyan jól csináljam meg, mint amennyire szeretem.. :)) Eddig nem igazán volt olyan leírás, ami minden részletre kiterjed, ezért akiknek eddig ez hiányzott, az most megtalálta.
A recept egyébként 3 normál adag Carbonarát ad ki. Nekem és a szerelmemnek is ízlett, sőt ő kétszer is evett. ;)
A receptet és a fotót Malacpok küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.