A narancsokat meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, a gerezdeket kivágjuk. (Legegyszerűbb filéző késsel dolgozni.) A levet felfogjuk.
A narancsokat kifacsarjuk (vagy a 100%-os, cukrozatlan narancslé is jó), és kimérünk 3 dl-t.
A narancsgerezdeket és a narancslevet egy főzőedénybe tesszük (botmixerrel pépesíthetjük is). Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a dzsemfixet és a fűszereket. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, csavaros tetővel lezárjuk, és 5 percre megfordítjuk az üveget. Nem kell megijedni, elég folyós lesz a végén, de már másnapra megdermed. (Úgy ellenőrizhetjük a lekvár állagát főzéskor, hogy egy hűtőben lehűtött tányérkára cseppentünk belőle, és ha pár perc múlva nem folyik szét, akkor készen vagyunk.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.