1 dl vizet éppen csak meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen hagyjuk felfutni (8-10 perc).
A lisztet keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a széléről, csak annyi lisztet keverünk hozzá fakanállal, hogy galuska lágyságú tésztát kapjunk. Kevés lisztet a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk, majd addig dagasztjuk (akárkézi robotgép spirálbetétjével), amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
A megkelt a tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, tenyerünkkel a kívánt nagyságra adagoljuk és formára húzogatjuk.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A sütőformát olajjal kikenjük, belefektetjük, nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén picit vastagabb legyen. A tésztalapot vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal, megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, szalámival, sonkával, oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 15-25 percig sütjük.
Szeletekre vágva melegen kínáljuk.
Megjegyzés
Alaprecept 4 személyre, 50 dkg alaptésztához, azaz 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához.
A receptet Angie küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.