Az élesztőt felfuttajuk langyos, cukros, lisztes vízben (mindkettőből 1-1 kávéskanál, a víz kb.1,5 dl). Közben egy nagy tálba öntjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáaduk kb. 1 dl olajat és egy kevést sót. Fakanállal összedolgozzuk, majd kézzel összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, ha nem elég puha, egy kis langyos vízzel és olajjal javítunk rajta. A tésztát letakarva kb. másfél órára langyos sütőbe vagy a napra tesszük.
Közben elkészítjük a pizzaszószt. Egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát és a fűszereket, majd hozzáöntjük a paradicsompürét, és 5-10 perc alatt összefőzzük.
A feltéthez valókat (ízlés szerint választhatunk hozzá bármit: sonka, gomba, kukorica, brokkoli, articsóka, sajtok, olíva, paradicsom, rukkola, stb.) megtisztítjuk és felaprítjuk.
Amikor a tészta megkelt (2-3-szorosára nőtt), kivesszük a tálból, átgyúrjuk, és 2-3 cipót készítünk belőle. Lisztezett deszkán kerekre, vékonyra nyújtjuk, majd az olajozott sütőlapra tesszük.
Rákenjük a szószt, rászórjuk a feltéteket, végül a sajtot. Előmelegített, 180-200 fokos sütőbe toljuk, és 8-10 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.