Az élesztőt kb. 2 dl langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval és a rozmaringgal. Hozzáadjuk a víz-élesztő elegyét, valamint az olívaolajat, és alaposan összedolgozzuk (ha szükséges, adunk hozzá még vizet). Letakarva, meleg helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát, és egy nagyobb (pl. fánk) szaggatóval 12 kört szúrunk ki (én 9 kört szúrtam ki, majd a leeső darabokat újra összegyúrtam, és a maradék hármat abból formáztam meg, így semmit sem kellett kidobni.)
A pizzakrémet bazsalikommal és oregánóval ízesítjük, majd egy-egy evőkanálnyit a tészták közepére teszünk. Mindegyikre teszünk egy kocka sajtot és egy kevés sonkát, majd mint a szilvás gombócot, óvatosan "becsomagoljuk".
Étolajjal kikent muffinsütőbe tesszük, felvert tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk reszelt sajttal. Fél óra alatt ismét duplájára kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180°C fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.