A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütjük az egyik tojást, és a másik tojás sárgáját, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen sem túl lágy, sem túl kemény, akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem.(Ha szükséges, egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem.) Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.
A diót apróra daraboljuk és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét, a felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros-dióba belefordítjuk, ezután a diós felével felfelé, egy tepsibe egymás mellé helyezzük. (Nem kell sem bezsírozni, sem pedig sütőpapírt tenni alá.) Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb.15-20 perc alatt szép világos színűre sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd a tetejét porcukorral jól megszórjuk. Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.