A puha és omlós lekváros linzer elkészítéséhez először a száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat keverjük össze.
Ezt követően a lehető leggyorsabb mozdulatokkal, hogy ne olvadjon meg, belemorzsoljuk a hideg vajat.
Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. Az omlós linzer tésztáját 15 percre hűvös helyre tesszük és pihentetjük.
A pihentetést követően a tésztát 2-3 milliméter vékonyra nyújtjuk, linzer kiszúróval (vagy egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A lekvárt eközben összekeverjük a rumaromával. (Ez a lépés elhagyható!)
A sütikből 2-2 darabot (egy sima és egy lyukas) összeragasztunk a lekvárral, és megszórjuk vaníliás porcukorral.
Első probálkozásra is isteni finom lett, omlos, puha. Egy pohár tejjel, a meleg nappaliban takaroba burkolva, isteni koraesti időtöltés linzert majszolni. Barack helyett szoktam meggy- vagy málnalekvárral is ragasztani, de áfonyalekvárral is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.